Mediation bij letselschade

Het komt veel voor dat er een discussie ontstaat in een letselschade dossier. Dit weet ik uit eigen ervaring, gelukkig heb ik geen letselschade. Wel heb ik jaren lang ervaring met letselschadedossiers. In de letselschade dossiers ben ik hoofdzakelijk bezig met de berekening van toekomstschades voor het verlies aan arbeidsvermogen. Veel voorkomende discussies worden dan gevormd bij de bepaling van de uitgangspunten. Ook de looptijd van de schade kan een discussiepunt zijn. Zo zijn er uiteraard veel zaken die de afwikkeling van de letselschade vertragen. Voor beide partijen is het van belang dat een letselschade dossier op het juist moment wordt afgewikkeld en hierdoor niet onnodig lang door blijft lopen.

In deze letselschade dossiers zou mediation een uitstekende methode zijn om deze discussie af te sluiten en afspraken te maken over de uitgangspunten van de berekening, om uiteindelijk een vaststellingsovereenkomst voor het letselschade dossier te bereiken.

Voor een mediation bij letselschade is het van belang dat beide partijen mee willen werken aan de mediation, gezamenlijk worden er meestal meerder mediation gesprekken gevoerd van ongeveer 1.5/2 uur. Het aantal mediation gesprekken is verschillend, meestal zit dit tussen de drie en vijf gesprekken. Tussen de gesprekken wordt er voldoende tijd gegeven aan de partijen om goed na te denken over de eventuele afspraken die moeten worden opgenomen in de vaststellingsovereenkomst.

  • Heeft u een lopend letselschade dossier?
  • Heeft u ook het idee dat het vast?

U kunt vrijblijvend met mij als MfN registermediator contact opnemen om meer informatie in te winnen over Mediation bij Letselschade.

Graag verneem ik uw bericht wanneer u meer informatie wenst.

niesink mediation